20 sekundersregeln
Sarahs kreativa

20 sekundersregeln

Har ni hört talas om 20 sekundersregeln? Jag har känt av 20 sekundersregeln tidigare, oavsiktligt, men snubblade över den som ett begrepp under alla mina timmar framför Youtube i förra veckan. En vecka som förövrigt får arkiveras som en av de sämre på länge.

Så vad är 20 sekundersregeln? Jo, att saker som tar längre än 20 sekunder att göra/börja med/starta blir mer sällan gjort. BAAM! Det är ju så himla sant! Innan jag skapade min kreativa yta vid skrivbordet ovanför trappen förvarade jag alla mina pennor och papper för skapande i en låda i en hurts. Det innebar att varje gång jag ville skapa något eller vara kreativ fick jag först plocka fram allting och sätta i ordning en plats någonstans där jag kunde vara. En riktigt tröskel, det blev inte av så ofta som jag hade önskat. Nu däremot går jag bara upp och sätter mig och startar. Så skönt!

Och tänk på det, visst är det lättare att bara öppna snacksskåpet och äta något onyttigt än att ta fram ett knäckebröd och en avokado och skapa en riktigt god och nyttig måltid? 20 sekundersregeln.

Eller, det är lättare att knyta på sig skorna och gå en promenad än att ta sig till gymmet? 20 sekundersregeln.

När man börjar tänka på det finns ju det här precis överallt, och då kan man ju vara smart och göra ovanor man vill bli av med till riktigt jobbiga grejer. Flytta snackset om du inte vill äta det, lägg det i en burk, i en låda, högt upp i köket som kräver en pall för att nå. Låter det lockade att ta något då? Inte lika mycket va?

Just snacks är kanske inte min största last men jag kommer definitivt att fundera över vilka ovanor jag vill göra mig av med och sedan skapa riktigt bökiga och tråkiga ”lösningar” för dem. Wish me luck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.