Sarahs önskelista

40 år och en önskelista

I Augusti fyller jag 40 (!) och det kommer frågor från både höger och vänster om vad jag önskar mig denna dag. Jag tycker på ren svenska att det är SKITSVÅRT att önska mig saker. Inte för att det inte finns saker jag skulle vilja ha, men för att det snarare är saker jag tänker att jag ska köpa till mig själv. Unna mig själv. Inte saker som jag har mage att önska mig av andra. Verkligen inte.

Så att önska är svårt, alltid, men just i år kommer jag inte undan. Och då är ju frågan, vad är en 40-årspresent egentligen? Olika för olika generationer har jag märkt och måste den egentligen vara ”ett minne” och vad är egentligen det då?

Men ok, här kommer ändå en önskelista med högt och lågt och kanske kan det inspirera fler som fyller jämt i år, eller någon som känner någon som fyller jämt. Ni förstår.

Kan parfum vara en 40-årspresent? Jo jag tycker faktiskt det och mina stora favoriter sedan många år tillbaka är Burberry Brit Sheer och Marc Jacobs Daisy. Den senare kanske jag borde ha vuxit ifrån men icke.

Jag älskar smycken och har på senare år fastnat fullständigt för Drakenberg & Sjölins vackra dito. Ofta väldigt enkla, nätta och klassiska smycken. Som dessa, oh så vackra.

Saker till hemmet är för visso inte en personlig sak (det där kan också vara viktigt har jag märkt) men för någon som älskar sitt hem och är en riktig hemmatjej är det kanske helt perfekt? Nya stolar till matbordet? Eller den fina vägglampan som skulle vara pricken över i:et vid soffan?

Och hur är det egentligen med en lagom rustik frukostservis? Alldeles, alldeles underbart om du frågar mig. Huruvida det kvalar in som present bryr jag mig inte alls om.

Jag har i ett annat, mer privat, forum också önskat mig en handväska och en taklampa. Ljuvliga och vackra båda två. Och med Intersport i blodet har jag också önskat mig ett helt nytt träningskit, ni vet, skor, tights, linne, sport-bh, hela kånkarongen.

Men vet ni, om vi bara är friska och kan träffas allihop i den allra närmsta familjen och fira lite kommer jag att vara allra gladast för just det. Det här året har ändå fungerat som en ypperlig påminnelse om just det. Jag önskar mig fint väder så att vi kan sitta ute på pandemi-lagom avstånd och bara njuta. DET önskar jag mig!

2 kommentarer

  • Sanna

    Mycket fina önskningar!! Själv närmar jag mig också 40 (oktober), och tänkte länge att vad skulle jag kunna önska mig??? Men så i och med att barnen blivit liiite större och jag nu kommit tillbaks i mitt stora trädgårdsintresse så stod det plötsligt självklart – ett växthus!
    Växthus blir det, och alla mina tankar kretsar runt det just nu. 😊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.