Sarahs önskelista

Hur ofta tankar ni?

Tankar energi alltså? Aktivt laddar er själva igen, eller kanske i alla fall nollställer er. Jag tror att jag kanske inte är världsbäst på detta…

Jag tankar definitivt energi under mina promenader, bra musik, varmt och skönt väder och oftast en magisk utsikt över åkrarna där jag brukar gå. Men det är ju en slags energi, eller kick, man får av att röra på sig. Endorfinerna liksom sipprar ut ur öronen tillslut. Den här energin prioriterar jag och planerar för (just nu i alla fall) och är ganska duktig på att få till.

Den andra energipåfyllningen, när man faktiskt aktivt vilar. Stillhet. Den är jag galet dålig på. Även lediga dagar far jag runt som ett jehu hemma, plockar, fixar, städar, vattnar, plockar, sorterar, plockar, rensar och…sa jag plockar?

Igår kväll var Alex ute och sprang och jag skulle ut på min PW när han kom hem. Jag var så trött att jag satte mig i hallen, ombytt med skorna på och höll på att somna på fläcken. Men jag kände att om jag inte sitter redo kommer jag inte att komma iväg på min runda. Rundan i sig var jätteskön, ganska sval, men efteråt kände jag mig nästan onykter när jag sjönk ner i soffan.

Ikväll ska jag därför göra ingenting. När barnen har somnat ska jag sitta stilla i soffan och möjligtvis titta på fotboll. Eventuellt sova. Det ger sig. Men jag planerar in vila.

Hur gör ni? Vilar ni naturligt eller får ni planera för det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.