Inspiration,  Sarahs önskelista,  Träning & Hälsa

Målsättningar 2016

Jag är som ni vet inget big fan av Nyårslöften, hela begreppet känns urvattnat. Målsättningar däremot, dem älskar jag. I så gott som alla sammanhang faktiskt men kanske speciellt nu kring nyår.

Jag skrev ner mina målsättningar även förra året och när jag nu läser dem och tänker tillbaka kan jag konstatera att jag har lyckats ganska väl. Jag trevade lite och var ganska osäker på hur livet som mamma skulle bli. Jag kan läsa osäkerheten mellan raderna och mycket gick därför ut på att hitta mig själv som mamma – check , att hålla fast vid Sarah – check, att fortsätta blogga – check och att hitta tillbaka till rätt vikt – not so much check. Nåja, jag har lyckats med mycket och ger mig själv en rejäl klapp på axeln för det.

Det är lite konstigt att läsa dem faktiskt, skrivna av en helt annan människa än den jag är idag. Så kanske det är varje år men just det här året, när jag blev mamma, det har förändrat hela mig och på vissa sätt känns orden skrivna av någon annan.

Men nu sitter jag ju ganska mycket med facit, jag inser ju att rollen som mamma inte är statisk utan kommer att förändras hela tiden. Den förändras nu när jag börjar jobba heltid igen, i Mars när Superhjälten ska börja Föris och sen och sen och sen.

Inför 2016 har jag också satt målsättningar. Många som jag behåller för mig själv, ni får vara med på mycket men inte allt, såklart.

Gå ner i vikt – japp så är det, nu kastar jag mig ut och outar något av det jag är mest rädd för att outa. Jag vill gå ner i vikt. Jag har mammakilon kvar som måste bort och ett par till som smög sig på innan graviditeten var ett faktum. Jag vill inte bli pinnsmal, det är liksom inte så jag är skapt, men jag vill bli bekväm och med hjälp av lågkolhydratkost, LCHF if you want, och träning SKA JAG KLARA DET! Är ni med mig?

Göra roliga träningssaker varje vecka – med detta menar jag att jag vill få in en bra träningsrutin igen. Vikt är en sak, kondition och träning är en annan. För mig är det väldigt sant. Jag kan träna precis hur mycket som helst men för mig kommer viktnedgång av en kontrollerad kost. Träningen är därför en annan punkt på denna målsättningslista. Att jag vill göra roliga saker skriver jag för att jag vill avdramatisera. Just nu handlar det inte om fem pass i veckan på gymmet med PT för mig. Det handlar om en PW med hund och vagn i snöfall, oj som jag njuter då. Eller en kvällsrunda hela familjen tillsammans, Alex och jag är så bra tillsammans då. Eller att öka upp löpningen en vecka, längd eller tid, oj så tillfredställande det kan vara. Hänger ni med på galoppen?

Bli bättre på att säga nej – tänk att denna rackare ska hänga med år efter år? Tråkigt, men eftersom jag fortfarande är usel på det får den hänga kvar. Ett år till. Och jag hoppas att jag genom att sätta färre målsättningar i år kan lägga ett större fokus här för det behövs.

Bli bättre på att be om hjälp – det hänger lite ihop med ovanstående på så sätt att det i mångt och mycket grundar sig i samma känsla och därför kommer jag att fokusera på detta också. Att det ska behövas är ju så trist att det går jag inte ens in på.

Skapa en bra vardag för vår familj – 2016 är ju året då Superhjälten börjar på Föris och vårt liv återgår till jobb och vardag igen. Fast en ny sådan innefattande hämtningar, lämningar, VAB:ande och annat mojsigt. Jag inbillar mig inte att detta kommer att bli enkelt, inte på något sätt, men jag ser fram emot att skapa en bra vardag för just oss, vår lilla familj.

Fira nyår med Glantz:arna i fjällen – för att detta är en så nedrans bra idé, och för att den inte får tappas bort längs vägen så åker den upp på årets Målsättningslista. Som den nörd jag är försökte jag boka stuga i Lindvallen redan den 2 januari men det går inte ens att boka ännu så jag får kanske lugna mig lite. Men sådant här måste ju få finnas och leva länge så att man kan se fram emot det lääääänge.

Ja sen finns det några fler, personliga och yrkesmässiga men dem behåller jag för mig själv. Nästan. Alex är ju med på tåget. Det ska bli kul att summera igen när året är till ända och se vad jag har lyckats med. Vad har jag gjort?

Hur gör ni, nyårslöften, målsättningar, listor, tankar, uttalat eller lite i hemlighet?

Bild Google

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.