Fotografering,  Sarahs önskelista

Utvärdering av bilder

Nu är det någon månad eller två sedan jag gick över till att fotografera de flesta bilderna till bloggen med mobilen, en Iphone 7 Plus. Jag tänkte att jag skulle ge mig på en liten utvärdering. Har det blivit enklare? Ja på många sätt, mobilen finns alltid till hands och väger också betydligt minde än systemkameran som jag tidigare bar runt på vart jag än skulle. Det är också betydligt enklare att föra över bilderna till datornr, redigera dem lite snabbt och få upp inlägget.

Så varför ligger det då ett ”men” och pyr mellan raderna?

För att jag inte är nöjd. För att jag tycker att bilderna är sämre, gryniga, suddiga… Och det är ju inte bara som jag tycker utan det är ju så. Konstigt vore det väl annars, om telefonen hade varit lika bra som en systemkamera för betydligt mycket mer pengar. Men jag känner helt enkelt inte att jag kan stå för bilderna, bloggen har blivit sämre, kvalitén har blivit sämre och alltså är jag tillbaka på ruta ett. Med kameran.

Så nu tänker jag att det kanske är läge att investera i en kompakt systemkamera med wi-fi, ett slags mellanting som skulle göra det möjligt för mig att använda kameran så som jag vill (likt mobilen) men med systemkamerans kvalité. Eller närapå. Jag har googlat lite och hittat ett par olika alternativ, priset skiljer sig dock väldigt mycket mellan de olika modellerna. Är det någon som har en liknande som ni kan rekommendera? För- och nackdelar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.