Stugan

En lördag i November

Vi trotsade väder och vind, klädde oss för rusk och åkte upp till stugan och norra Öland i lördags. Det var grått och fuktigt men ändå vackert så som bara landskapet där uppe kan vara den här årstiden. (Grått och fuktigt här hemma också i skrivande stund, det är INTE så vackert…)

Vi började med en tur till havet, kastade ett par hundra stenar som sig bör och åt lunch som vi (läs: Alex) lagade på stormköket. Jag vågar påstå att alla fem var lika nöjda med det.

Sen styrde vi kosan mot stugan, lämnade av lite grejer och drog ut i skogen. Jag ville plocka med mig vitmossa, granris, tallris och annat smått och gott till julens dekorationer. Julen för mig blir allt mindre ”röd och tomtig” och allt mer grön och naturlig. Växterna och dess dofter är jul för mig. Jag lyckades hitta och dra upp (jo dra upp, det är sandmark) en liten gran som nu redan har fått flytta in och står med rötterna djupt i vatten i deamejeanen.

När min kasse var full och barnens ben trötta vände vi hemåt igen och startade en brasa i den fina eldkorgen och eldplatsen som pappa och mamma har byggt. Sååå mysigt! Tillslut bet ändå fukten på oss och vi började frysa lite, men då var det ju bara att gå in och mysa i stugan ett tag innan hemfärd.

Ja ni hör ju, ingen dålig dagsutflykt med livets människor! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.