Träning & Hälsa

Årsresumé 2016

Dag från år 2016 du alltid kommer minnas? Oj, den är lite svår faktiskt för det har hänt mycket och det har gått fort så tyvärr måste jag nog erkänna att det flyter ihop lite. Men hela Elliots inskolning är en sådan sak jag alltid kommer att minnas. Det är ju inte e n dag men ändå ett minne. Den varmaste Midsommaraftonen i mannaminne på Öland med bästis och vänner. Den dagen kommer jag definitivt att minnas. Dagen jag sa upp mig från Outnorth och gjorde klart för den arbetsgivaren att en provanställning gäller båda parter och att jag inte var nöjd. Det var kul och fick mig att stärkas. Och så dagen då jag, Jennie och mamma var i Malmö och köpte brudklänningen. Svårt att glömma.

Bästa köp? Min brudklänning!! Utan tvekan. Jag älskar den. Hade den på mig för ett par dagar sedan, halvt om halvt i alla fall, jag kan inte ta på mig den själv, inte riktigt,men nästan. Och oj så vacker den är!!

Sämsta köp? Det låter ju hemskt men jag kan inte minnas så många köp… Men så otroligt mycket har jag inte köpt och så många dåliga saker kan jag inte heller minnas att det har varit. Vilken tur!

Beskriv din stil under året som gått? Min stil. Hm. Det här är ju året när jag både börjat jobba istället för att gå hemma och har gjort mig av med de där sista graviditetskilona så det har varit ganska kul med kläder igen. Yay! Skulle säga att min stil har cementerats som väldigt klassisk. Scandinavian Classy som Isabella Löwengrip uttrycker det.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket! Livet med en nästan tvååring gör en glad (och annat) varje dag. Men att på allvar börja planera planera bröllopet är jätteroligt. Att jag fick jobbet på Infomaker och att det har visat sig vara så lyckat gör mig glad. Att mamma blev friskförklarad från sin cancer var ett #fuckcancer-ögonblick som gjorde mig riktigt glad och att vi i familjen i övrigt har hållit oss relativt friska är också skönt.

Genomdrev du någon stor förändring? Att skola in lilleman på Föris och själv börja jobba har varit en omställning. Jag tycker ändå att det har gått bra, förskolans val att skola in så många, så små, samtidigt kan jag inte ställa mig bakom och det gav alla barnen en onödigt svår och smärtsam start men efter det tycker jag att det har gått riktigt bra med pusslandet.

Reste du utomlands? Nej faktiskt inte. Bortsett från den lilla dagstrippen till Köpenhamn för att prova brudklänningar så har jag stannat i Svedala men nästa år blir det ändring på det 😉

Vad skrattade du åt? Mycket! Som vanligt. Elliot. Alex. Och en del stand up tillsammans med Alex, En Skam, World tour of Skåne, Ljust och fräscht och andra klassiker. 

Vad har du tittat på, på TV? Haha, sport som vanligt! Förutom det tittar vi ju inte så mycket på tv men jag har kollat ifatt alla Grey’s Anatomy på DPlay och så hade jag en Heart of Dixie fas som var ganska intensiv i slutet av sommaren.

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat! Jag må ha gått ner i vikt men träning har faktiskt ingenting med det att göra. Konstigt nog. Jag har inte tränat alls då jag insåg att jag inte riktigt fick in det i det nya pussel som jobb + förskola innebar. Dessutom har min sjukdom gjort ganska klart för mig att stress är något som får kroppen att gå upp i vikt så att släppa stressen, träna mindre, gå promenader men inte så mycket mer har varit bra. Därmed inte sagt att jag aldrig mer kommer att träna, det är klart att jag ska, träning är jättebra på många sätt. Men för en hypo-kropp gäller balans, balans, balans i första hand.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig. Och i samma stund jag skriver det känner jag att det är något jag förmodligen upprepar varje år. Det får bli ändring på det. Ett mål inför nästa år. Och när jag skriver oro är det, dessvärre, mest oro över vad andra ska tänka. Herregud, hur gammal är jag? Borde verkligen kunna tackla det bättre!

Bästa boken du läste i år? Åh den här är ju rolig i år när bokklubben har funnits. Det är ju otvivelaktigt den bok som jag gav bäst betyg i bokklubben, Den glömda Trädgården. Läs den!

Största musikaliska upptäckten? I år har jag ju faktiskt fått lyssna allt mindre på babblarna och mer på min egen musik. Yay! Men upptäckt och upptäckt, Dannys svenska låtar har jag verkligen gillat och så James Arthur givetvis.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare skulle jag säga. Vi kom in i en ny rytm hemma under hösten med jobb och föris och det passar mig. Jag har älskat att vara hemma med Elliot, det säger jag inte att jag inte har, men jag älskar att jobba också. Jag är helt enkelt den typen. Så att få börja jobba igen har varit lite som att få det bästa av två världar. Samtidigt som jag slutade träna (!) hittade lugnet, började gå ner i vikt. Tja, allt det där hänger ju liksom ihop. Så trots ett par situationer under året som har gjort mig ordentligt upprörd har jag ändå varit på det stora hela gladare och det är ju banne mig fantastiskt!

 

Största framgången på det privata planet? Att vi överlevde inskolningen och har lärt oss pussla och komma in i vardagslunken alla tre. Jag hade mycket funderingar kring det där under sommaren och var spänd och fylld av förväntan. Lite ”riva-av-plåstret-grejen”, jag ville bara få det överstökat och komma igång. Nu vet vi att det var tufft och om inskolningen finns det mycket att säga, men, för oss tre i familjen har det ändå gått riktigt bra. Vi har hittat vår vardag och det går riktigt bra!

Vad spenderade du mest pengar på? En väg. En ny infartsväg och en uppställningsplats för bilar till vår tomt. Det kostar inte gratis kan jag meddela men oj så bra det blev. Eller håller på att bli. Asfalt ska på, stödmur ska byggas, planteringsjord fyllas, växter planteras och belysning installeras men sen så.

Något du önskade dig och inte fick? Nej! Jag är sannerligen lyckligt lottad och kan inte be om mer. Så är det verkligen. Att be om mer hade varit…oförskämt. Jag är så in i bängen lycklig över mina killar, vårt hem, våra familjer. Mitt jobb. Sen är det klart att en bättre omvärld och en kvinnlig president hade gjort livet ännu bättre och finare. Men det är på en helt annan nivå än denna lista känner jag så det kvalar inte riktigt in men ni förstår mig va? Världen 2016 borde skämmas men lilla jag, här på jorden, kan inte önska mig mer. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Firade hemma i lugn och ro med mina killar <3 vi hade precis kommit hem från en vecka i Göteborg och eftersom Alex och jag fyller år med bara någon veckas mellanrum blev det ”stora” firandet med våra familjer helgen därpå.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja det skulle väl vara det där med fred på jorden då. Men återigen, det känns lite för stort för den här listan. Däremot skulle en smidigare inskolning ha besparat oss ett par tårar och så skulle jag gärna vilja ha ett par nya luftrör och ett immunförsvar som i alla fall klarar av att stå emot n å g o n t i n g.

Lärde du dig något nytt? Massor! Att börja ett nytt jobb har lite den effekten. Nu kan jag en väldig massa om printpublicering som jag inte kunde tidigare, har lärt mig om Infomakers univers och våra produkter. Jag har utvecklat mitt fotograferande och icke att förglömma, jag startade mitt företag Kommunikation by Berg i år och där ligger också en hel del kunskaper och lärdomar. Superkul!!

De bästa nya människorna du träffade? Elliots pedagoger och mina nya kollegor. Vi har tur som har fått tre toppen-fina pedagoger som tar hand om vårt lilla hjärta om dagarna. En av dem, Karin, har han tytt sig lite extra till och det värmer i hjärtat på en mamma och en pappa. Verkligen. Och så har jag träffat en hel hög med fina kollegor som gör mina dagar både intressanta och roliga.

Något du var stolt över? Ett par saker faktiskt. Att jag fick jobbet på Infomaker, eller att jag faktiskt fick två erbjudanden samtidigt och fick möjligheten att välja min framtid. Att jag tillslut stod upp för mig själv i situationen som beskrivits ovan och att vi löste hela hösten älsklingen och jag, att vi fick ihop ett pussel som passar oss och funkar.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Inte så mycket faktiskt. Jag tänker att det gärna får fortsätta så här. Ni vet känslan av att livet rullar på och att det är väldigt trevligt.

Högsta önskan just nu? Att vi alla får en riktigt härlig nyårsafton och en fin start på det nya året!

Gott Nytt År fina bloggläsare! Vi ses nästa år, då tänkte jag ta tag i mina nyårsmål och ta en titt på hur väl jag lyckades med mina mål för 2016. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.