Träning & Hälsa

Att följa sitt hjärta

Ibland blir det inte riktigt som man tror, inte som man planerar eller tänker sig. Ibland måste man följa sitt hjärta, göra det som känns otäckt men rätt ändå. Slänga sig ut. Chansa och göra det som känns bäst. Även om det är ologiskt.

Som ni vet påbörjade jag en ny tjänst i höstas, jag har arbetat halvtid under hösten och tanken var att jag skulle börja jobba heltid nu efter nyår.

Men.

Det blir inte så. Jag har själv valt att avsluta min provanställning i förtid då det inte kändes rätt. Även om få använder sig av den rätten är ju en provanställning faktiskt en prövotid för både arbetsgivare och arbetstagare och i det här fallet klickade vi inte. Jag vill något annat.

När det dessutom är så att Superhjälten fortfarande är liten och jag genom att jobba på fel ställe valde bort tid tillsammans med honom, tja då blev den här tankeövningen ganska enkel.
Hade det varit så att jobbet känts klockrent och varit precis allt jag drömt om, då hade jag kunnat motivera för mig själv hur jag prioriterat men nu gick inte det.

Nu följer jag mitt hjärta, tar min karriär i egna händer igen, gör det som är bäst för mig och för vår familj och så kastar jag mig ut. Till en början är jag fortsatt föräldraledig, exakt vad som händer efter det får vi se. Men tärningar är kastade, trådar utlagda och planer smids.

Jag håller tummarna för att det kommer att bli bra och det känns bra, det känns rätt, och det trodde jag aldrig att det skulle kännas efter att ha lämnat tryggheten som finns i en anställning och en bra lön.

Följer mitt hjärta! <3

Citat av okänd: Pinterest

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.