Clean Eating,  Träning & Hälsa

Att försvara sitt val

1759d49b313b360e3eb0a862cd2ce9d8

Jag nämnde det redan i förrgår, det här med att få försvara det val man har gjort när det gäller kosten. Jag kan till viss del förstå att rawfood väcker nyfikenhet och att det då uppstår frågor. Det är färgsprakande, det ser lite annorlunda ut och vid väldigt många tillfällen är det dessutom i form av en smoothie.

Men ibland (läs: ofta) är det så tröttsamt att behöva förklara och försvara. Jag pratar nu inte om mina närmsta, inte om familj, vänner eller nära kollegor. Ni har både sett och upplevt skillnaden så nej ni får inte ta åt er. Jag pratar om dem som säger saker som ”jaha, så du bantar?”, ”fy Sarah du får inte äta så nyttigt hela tiden” eller klassikern ”får du verkligen i dig tillräckligt”.

Nej jag bantar inte. Jag försöker ändra min vikt, absolut, men att banta är i min värld något skevt 80-tals koncept som gick ut på att försöka undvika mat så ofta som möjligt. Jag äter var tredje timme, bra råvaror och många gånger väldigt energirika sådana det vill säga knappast kalorisnålt. Mina hemgjorda rawbars innehåller både dadlar och nötter. Do the math!

Varför får jag inte äta så nyttigt hela tiden? För att du som säger det då får dåligt samvete? Det är den enda anledningen jag kan komma på och det säger alltså mer om dig än om mig men snälla du, håll det för dig själv. Jag säger inte saker som ”jaså du har en frysmatsportion idag igen” eller ”du vet att det är mycket kalorier i creme fraische va?” till dig.

Ja jag får verkligen i mig tillräckligt! Jag får i mig väldigt mycket vitaminer och näring tack vare alla de grönsaker och frukter jag äter. Genom att äta dem raw är de heller inte tömda på näring utan innehåller massor. Jag får också i mig tillräckligt mycket kalorier tack vare just nämnda rawbars. För att bara nämna ett exempel.

Jag har nu bestämt mig för en ny teknik. Jag ska inte snurra in på långa förklaringar och försvarstal utan kommer från och med nu bara att svara artigt och lägga ner diskussionen. OM det inte är på en faktiskt intresserad nivå, då lovar jag att svara och berätta så mycket jag bara kan!

Bild från Pinterest – rawfood

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.