Träning & Hälsa

Att göra något drömmigt

Jag vet, jag vet ”drömmigt” är inget ord. Men jag har sedan några veckor tillbaka påbörjat något som varit en dröm för mig under väldigt lång tid. Något jag har funderat på, skissat på, försökt påbörja flera gånger men inte lyckats med. Att skriva en bok.

Nu däremot, nu går det alldeles utmärkt och jag är alldeles uppslukad av mina karaktärer och deras historia. Om man har förmågan att leva sig in i en bok när man läser den är det liksom ingenting mot vad som sker när man istället skriver den. Jag lever med C och J och går ständigt och funderar på hur saker och ting ska utvecklas, formuleringar, dialoger och fraser. Det är på ren svenska skitkul!

Om boken blir klar, om jag i så fall skickar in den till något förlag eller om den hamnar i runda arkivet återstår att se. Jag är bara glad över att jag denna gång har lyckats komma så långt som att börja skriva den. Vad den handlar om? Oh no, fråga inte ens, i det här läget berättar jag inte ett ord om just det. Men jag har grävt ganska djupt i mina egna fickor, så mycket kan jag avslöja.

Så vad vill jag egentligen ha sagt med detta? Kanske att om du har en dröm om att göra något, vänta inte, sätt igång så fort du kan. För tillfredsställelsen i att faktiskt göra överträffar förväntningarna om att avsluta och lyckas. I alla fall för mig. Hade jag vetat det hade jag nog börjat för länge sen!

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.