Träning & Hälsa

Att lära sig något nytt

frivandningar

Jag har börjat med ett nytt träningschema, ett som passar mig som handen i handsken, och det är jätteroligt! Programmet innehåller ett par nya övningar och det är kul att man trots att man har styrketränat länge får lära sig nya saker. Som den här tuffingen. Frivändningen.

Idag var det dags igen och tekniken sitter nu som den ska. Fick till och med beröm av en SATS-instruktör som gick förbi och kommenterade tekniken. Nästa gång ökar vi vikterna med andra ord. Kul! Det är en svår övning som kräver mycket balans och corestyrka. Men tekniken blir bättre och bättre och jag gillar generellt den här typen av övningar där inte bara en muskel används utan flera, större, muskelgrupper. Den här känns vill jag lova. Lite varstans.

Har ni aldrig testat tidigare? Gör det! Ett tips är att börja helt utan stång bara för att få in rörelsen och att sedan lägga till stången till övningarna och slutligen extra vikter. Mina första omgångar använde jag bara stången som i sig väger 20 kg. Det räcker. Tro mig.

Bild googlad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.