Träning & Hälsa

Det där med tiden…

Hur har ni det med tid? Eller kanske snarare tid kontra ambitioner och viljor? Min tid just nu känns kort, snabb, flyktig, otillräcklig, snäv, snål, omöjlig.
Det är så mycket jag vill, så mycket jag brinner för, men så lite tid att göra det på. Och det stör mig när jag inte kan plöja ner mycket tid på något jag älskar så att jag vet att det blir bra. Istället duttar jag. En liten dutt tid här och en liten dutt tid där. Det blir så hafsigt och inte alls så bra som det kan bli. Och det spelar tyvärr ingen roll om det gäller att läsa böcker, teckna, blogga, skriva, yoga, planera bröllopet eller renovera och fixa hemma.

Jag är såklart inte ensam om att som småbarnsförälder känna att tiden inte finns och inte räcker till. Mellan heltidsjobb, hämtning, middagar, lek, bad, nattningar, hundpromenader och what not finns kanske 2-3 timmar per dag. Timmar när man helst ska vara pigg nog att göra allt det där man vill.

Åh vad det stör mig att ekvationen är så omöjlig. Jag känner att jag för min egen skull måste börja att aktivt välja bort saker. Fokusera på ett fåtal intressen och passioner istället för många. Men vilka?

Snälla säg att ni är några till som känner så här??

Bild: Pinterest

4 kommentarer

 • Anna

  Precis så är det! Tiden räcker inte till… jag skulle verkligen vilja prova det där nya receptet eller måla klart farfars gamla skrivbordet som ska byta ut ikeavarianten i arbetsrummet och läsa meeer! Finns ju så mycket spännande böcker… och träna, nu när ljuset börjat återvända vore det skönt att komma igång igen… men när? Nä jag får inte heller ihop det, måste alltid prioritera bort det ena eller andra.
  Tack för att du sätter ord så fint på frustrationen.
  kram Anna

 • Carin H Brander

  Jepp, känner igen mig massor. En grej som jag gör är att faktiskt boka upp allting i kalendern, då blir det nämligen tydligt om jag försöker ta mig för mer än jag har tid till – och då blir det lite lättare att prioritera. Så även om det ser skitlöjligt ut så bokar jag liksom in en timme för att läsa bok i badet, eller en halvtimme för att slökolla mobilen. Tydligheten hjälper mig att acceptera att jag inte hinner allt.

  • Sarah

   Jag har börjat göra så också, kanske inte fullt ut ännu (vilket jag kanske borde) men allt mer hamnar i kalendern och vissa veckor är det inget vackert pussel. Herregud, vad håller jag på med? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.