Träning & Hälsa

Det vill jag göra i mitt nästa liv

flr001

Dags för ännu ett Önskerubriksinlägg, denna gång om vad jag vill göra i mitt nästa liv. En kittlande tanke faktiskt, lite ”gör om, gör rätt” och även om vissa saker kanske är mer självklara för mig fick jag samtidigt en möjlighet att göra revision på mitt eget liv. Vad har hänt? Vilka val har jag gjort? Vad hade jag gjort annorlunda?

Jag kan ju säga så här mycket, jag hade velat slippa kyssa grodor på vägen mot drömprinsen och hade önskat att jag träffat Alex långt tidigare. Av helt egoistiska och själviska skäl hade jag velat få fler år tillsammans med denna underbara människa. Inte för att vi har för få år tillsammans i det här livet, det hoppas jag då rakt inte, men mycket vill ha mer som ni vet. Jag älskar honom!

Och så hade jag gjort andra karriärval. Inte för att jag inte är nöjd med dem jag har gjort i mitt nuvarande liv för det är jag. Men för att jag ju har testat detta nu. Det hade varit kul att göra något annat. Jag hade exempelvis velat vara modigare för då hade jag kanske vågat söka till den där konstskolan i Florens som jag var så intresserad av under gymnasiet.

Så kanske hade jag studerat konst på något sätt eller i någon form och utvecklat denna kreativa sida av mig själv mycket mer än vad jag gör idag. Kanske hade jag istället utbildat mig i någon riktning där orden styr. Tillåtit mig själv att skriva den där romanen som jag drömmer om att skriva. Vågat. Haft modet.

Men samtidigt finns det en väldig massa saker jag inte hade velat ändra på. Tack och lov. Jag har ju världens bästa familj och de finaste vänner man kan tänka sig. Det hade jag verkligen inte velat ändra på. Jag hade velat ha kvar min känsla för rätt och fel, kärnan i den som är jag. Jag hade bara velat addera lite mod. Som i sagoboken jag älskade när jag var liten, jag hade velat gå till doktor Uggla och skaffat mig ett modigt hjärta.

Men vem vet? Det kanske inte är för sent?

Foto över Florens googlad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.