Träning & Hälsa

Enarmad klant

Någon bandit är jag inte och i bloggsfären finns ju dessutom redan en Enarmad Bandit. Men en enarmad klant, det skulle jag skriva under på just nu. Med vänster hand, tack och lov för att jag är vänsterhänt, för den högra handen och armen gör liksom ingen glad just nu.

Det började förra söndagen när jag snubblade i trappan hemma, flaxade till med armarna för att hålla balansen (vilket jag också gjorde) och drog handleden rakt i en dörrkarm. Tänkte till en början att det inte var så farligt, att jag nog bara behövde använda handleden för att mjuka upp den men sen blev det värre och värre och eftermiddagen och kvällen slutade på röntgen och akuten. Efter att tre par läkarögon tittat på röntgenbilderna kunde de fortfarande inte utesluta en spricka och jag blev hemskickad med en ordination om att inte överanstränga handleden, känna efter och hålla den lindad. Hepp.

Har inte varit någon tipp-topp-vecka på det viset som ni förstår men man får kämpa på ändå. Och när jag ändå var i farten så tänkte jag att ”varför inte använda min lediga fredagseftermiddag dag innan helgdag till att vaccinera mig mot vattkoppor?” Det lät ju som en bra grej med en snart tvååring på Föris och en mamma (min mamma alltså) som ofta påpekat att jag inte haft vattkoppor. Sagt och gjort, fick en tid och åkte dit och när de frågade vilken arm jag önskade få sprutan i svarade jag glatt att det väl var lika bra att fortsätta på höger.

Så nu har jag en ömmande handled, en strålande smärta upp mot armbågen och en överarm som är illröd, varm, stenhård och galet öm.

Ikväll ska jag i alla fall träffa bestie och tanka energi för lång tid framöver tillsammans med henne. Kanske ta en promenad om vädret tillåter. Det behöver man ju tack och lov ingen arm för att genomföra.

041004bd4ae940ddc0c421f14c190aa3

Bilder från Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.