Träning & Hälsa

Jag blev sjuk

Bloggen tystnade efter jul och det finns egentligen bara en anledning till det, jag blev sjuk. Jättesjuk. Men inte Covid-sjuk. Fast just i skrivande stund sitter jag och ifrågasätter de där självtesterna ännu en gång.

Jag fick klassisk influensa, vaknade dålig förra söndagen och var sedan dålig tills igår då jag började känna mig lite piggare, överallt utom luftrören men det är ju min astma. Annars var det alla klassiska symptom med nästäppa, halsont, ont i kroppen (galet ont i kroppen, främst i händerna och armarna varför det inte blivit några inlägg), ont i huvudet.
Fick dock vänta tills i onsdags med att göra ett självtest eftersom alla var bokade (!) och fick svar i torsdags kväll att det inte var Covid. Delade känslor får jag erkänna, skönt på ett sätt men samtidigt var jag ju dålig så lite antikroppar som plåster på såren hade jag kunnat ta.

Hur som helst, igår började jag känna mig piggare i alla fall, allt utom luftrören och hostan som tvärtom bara blev sämre. Jag känner väldigt fort när en infektion sätter sig i luftrören, det gör ont på ett helt annat sätt. Alltså påbörjade jag den kortisonkur jag fick med mig från akuten när jag hängde där en natt i Oktober. Har inte ätit kortison på det här sättet innan men vet att det är uppiggande, fick samma medicin fast som sprutor på akuten och flög ju nästan ut därifrån tillslut.

Tog en dos igår kväll och en i morse och har känt mig pigg idag. P I G G! Speedad, har inte kunnat vara still, har plockat undan julen, fixat, donat och hade vi haft färg hemma hade jag nog börjat måla om vardagsrummet. På den nivån.

Och så i eftermiddags, efter en kort promenad för att hämta Elliot hos en kompis, kraschade jag igen. Alla symptom tillbaka, är helt däckad och känner mig helt. Vad är nu detta?

Jag orkar inte. Någon som varit med om liknande, en influensa (som inte är Covid-19) som vänder och kommer tillbaka? Ångrar sig och inte känner sig klar liksom?

Suck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.