Träning & Hälsa

Mål-koll 2016

Jag sätter inte upp några nyårslöften (även om vi lyckades skaka tass på några under nyårsfirandet, hrm:) ) utan föredrar mål och målsättningar. Det är mer driv i mål, mer go, mindre ”dömt att misslyckas” på något sätt.

Innan jag delger er mina mål för 2017 tänkte jag att jag skulle summera hur det gick med målen för 2016. Jag valde att dela några med er, inte alla för det finns ju mål på så många plan, men detta är vad jag föresatte mig att göra under 2016.

Gå ner i vikt – banne mig, graviditetskilona är borta så check på den!

Göra roliga träningssaker varje vecka – oj oj oj. Big no no faktiskt. Jag har sprungit en del när det har gått men förutom att gå med hosta och bronkit under November och December så gjorde jag ju faktiskt det under nio veckor i somras också vilket minst sagt störde träningen. Nu vet jag att jag troligtvis har astma (utredning pågår) och det förklarar saken. Jag har inte gjort roliga träningssaker varje vecka men det jag har gjort är att lyssna på min kropp och ge den vad den har behövt. Bra mat och vila. Det har den uppskattat vill jag lova.

Bli bättre på att säga nej – vet ni, jag har faktiskt blivit lite bättre på det här. Jag sa bland annat upp mig från den provanställning jag hade som inte var vad som utlovades. Det är ett sätt att säga nej. Jag har sagt nej till uppdrag i firman för att prioritera familjen och jag har stått upp bättre för mig själv i andra situationer. Har jag lyckats varje gång? Nej, herregud, verkligen inte. Men jag har lyckats n å g o n gång och bara det är ett fall framåt. Alltså, check på den!

Bli bättre på att be om hjälp – jag har insett att det är ett måste när man har barn och samtidigt jobbar. Så i vissa situationer har jag faktiskt blivit bättre på att be om hjälp. Check på den!

Skapa en bra vardag för vår familj – en av de saker vi alla nämnde som ”största bedrift” under året när vi spelade nyårsspelet förra lördagen var just det här. Att få till en fungerande vardag för hela familjen på nya jobb och förskolor. Och det tyckte vi, glädjande nog, att vi hade lyckats med allihop så check på den också!

Fira nyår med Glantz:arna i fjällen – nja, här misslyckades vi. Typ. Vi firade nyår med Glantz:arna och två dagar senare åkte d e till fjällen så man kan väl säga att vi lyckades halvbra? 🙂

Jag ger mig själv 4,5/6 ”rätt” på mina målsättningar för 2016, det är inte fy skam det och visst är det intressant när man faktiskt tar sig tid att formulera och skriva ner sina målsättningar så att man kan följa upp dem på det här sättet? Det är nog faktiskt dagens tips, det är jätteroligt, och lärorikt, att se tillbaka och reflektera.

I morgon återkommer jag med målsättningarna för 2017, ska bara fundera ett par varv till!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.