Träning & Hälsa

Microinfluencer

Efter ett par månader i början av året med lite färre förfrågningar kring samarbeten på bloggen börjar det återigen röra på sig vilket är jätteroligt. I de fall det är intressanta företag som jag tror skulle kunna bidra med ett relevant innehåll till bloggen och till er läsare, gör jag jättegärna samarbeten.

Jag är långt ifrån de största influencers vi har i landet, därmed är jag heller inte dyrast. Men. Jag är inte gratis. I början av året skrevs det spaltmeter om nya ”micro-influencers”, att det var mer kostnadseffektivt att satsa på samarbeten med mindre influencers. Mer kostnadseffektivt och oftast med en mer trogen läskrets. (Det skriver jag verkligen under på, ni mina vänner är f a n t a s t i s k a!)

Men som sagt, denna trend för 2017 gjorde att många fick upp ögonen för oss mindre influencers, mellanskiktet. Och det tråkiga är att många verkar tro att bara för att vi inte är lika dyra som de riktigt stora så är vi gratis. Va? Jag får många fina erbjudanden och ni vet vilka ni är, som faktiskt vill ha ett samarbete. Ett lönsamt sådant för oss båda. Den här studien, som visar att vi lägger i snitt 2-3 timmar på ett blogginlägg med bild (inklusive bildredigering, att skriva, fundera, länka, korrläsa, låta annonsören dubbelkolla, mailkorrespondens osv) är minst sagt intressant. Det är inte gratis. Min (vår) tid är inte gratis. Det kan den inte vara.

Så samtidigt som jag är jätteglad över alla mina fina samarbetspartners blir jag lite matt över de oseriösa förslag som fortfarande trillar in. Bara för att microinfluencers är en marknadsföringstrend 2017, och bara för att vi är mer kostnadseffektiva än större dito kan vi inte arbeta gratis. Det kan ingen. Det är stor skillnad på 25 000 kr för ett inlägg och 500 kr. Jättestor skillnad. Det borde inte vara så svårt att hamna i ett rimligt spann däremellan. Som fortfarande är en vinst för företaget men som inte är ett hån mot influencern.

Nåväl, det var dagens #måstefådeturmig Nu går jag vidare.

Bild: hireinfluence.com

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.