Skiing

Tänk vad lite sol kan göra

bild-1(6) bild-2(6) bild-3(5) bild-4(6)bild-1(7) bild-2(7) bild-4(8)

Det är inte klokt vad lite sol kan göra med backar och sinne efter två dygns snöande. Igår sprack det upp och solen sken från en klarblå himmel. Plusgrader utlovades så jag lämnade mycket av värmande plagg hemma och gav mig ut tillsammans med de tre musketörerna mamma, lilleman och pappa. Och vilken dag vi fick.

Till en början låg dimman tät nere i dalen vilket gav en nästan surrealistisk känsla uppe i bergen. Svårfångat på bild men helt klart drömlikt. Nästan lika drömlikt som de första timmarnas åkning på stenhård manchester. Obeskrivligt! Jag seglade fram och kunde liksom inte stanna, skidorna ville inte, jag ville inte, backarna ville inte. Den frihetskänslan finns ingen annanstans, det bara är så.

Några minuter med nosen mot solen hann vi också med liksom sedvanlig After Ski och jag kan nu konstatera att det där som visas i filmer och serier, när en ensam tjej dansar runt i ett rum iklädd enbart (skid)underkläder, det händer på riktigt. Ibland. När man har så mycket skidlycka i benen att man inte kan stå stilla. Jodå.

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.