Skiing

Veckovill?

Någon som har koll på dag? Helgdag? Rutiner? Om jag borde ställa klockan i morgon? Jag känner mig fullständigt veckovill här hemma. Det har varit föräldralediga dagar, helgdagar, sjukdagar då jag varit så väck att jag inte haft koll på varken klockslag eller datum och så en dag med jobb igår, följt av en halvdag föräldraledighet idag och i morgon är det röd dag igen?

Kan vi inte bara säga att det är som vanligt ett tag nu? Jobb och förskola, måndag till fredag, helg lördag-söndag och sen gör vi om det igen? Behöver lite balans tror jag, det här med långhelger är underbart men kombinerat med karantän blir det ju gungfly 🙂 Jag kan till och med tänka mig att återinföra tacos varje fredag, till barnens stora glädje, om det bara blir lite rutin på saker och ting.

På tal om rutiner, den här tiden på året är den tiden när vi brukar börja planera för Österrike. Kolla igenom utrustningen, se till så att allt finns och att allt passar alla, komplettera, planera, drömma och längta.

Så blir det inte i år och det är en sorg. Det låter helt sjukt jag förstår det men vi har varit där så gott som varje år sedan jag var 10, skidor har vi åkt sedan jag föddes.
Den resan, till den platsen, är lika mycket tradition som julen eller midsommar för mig. Jag har ju på sätt och vis ”firat” denna skidresa nästan alla år av mitt liv. Det blir höst, sen advent, julen kommer, vi åker skidor och sen är det vår. Så ser årshjulet ut i mitt huvud.

I år får det bli vår utan resan. Utan Österrike, Hinterglemm, Familjen Winkler, Pension Gamsag, Sonnhof, Western Stadl, Getstallet, ribs, Aperol, fondue, Alpine Palace, VM-sträckan, apfelstrudel, trötta skidben, hjälmfrisyr och gogglesbränna.

Måtte det i alla fall bli ordentligt med snö här hemma så att vi kan få uppleva lite riktig vinter innan våren kommer. Det känns ju så mycket trevligare då. Väderprognosen säger i alla fall snö i morgon och det håller jag tummarna för.

Tar en walk down memory lane och kollar igenom arkivet med bilder från alla Februarimånader och vecka 8 som bloggen har funnits. Underbart det också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.