Träning & Hälsa

Trött

Det här är inte ett inlägg att läsa för dig som sitter och funderar på världens verkliga problem. Som det enorma antalet flyktingbarn, naturkatastrofer eller krig. Frågan är om det ens är ett inlägg för någon av er att läsa eller om det bara är något jag känner att jag måste få ur mig?

Skit samma. Här kommer det, när jag har skrivit klart pratar vi inte mer om saken, ok?

Jag är så trött. Så förbannat, jäkla trött på att behöva tänka på varenda liten bit jag petar i mig. Vad den innehåller, vad det är för råvara, att behöva fråga alla som bjuder mig på något (snällt!) vad det är gjort på och om de har tänkt på att inte steka i smör eller att soya också är dåligt.

Jag är trött på att vara den som kan mest om det här. De/den vi möter inom sjukvården kan ju för bövelen ingenting. Och jag tänker då främst på vår BVC-sköterska men om man ska vara helt ärlig, hur svårt är det att ge någon rådet att bara äta kokt potatis och kokt fisk som läkaren på Barnmottagningen gjorde? Det är klart som fasen att han blir bättre då.

Jag är trött på att vara så begränsad i vad jag kan äta. Att inte kunna äta sådant som jag vill äta. Och nej, nu pratar vi inte om pizza eller Ben & Jerrys (även om det också hade varit fint i mina sämre stunder). Nej, jag tänker främst på Keso, kesella och ägg. Herregud, ge mig möjligheten att äta ägg igen.

Jag är trött på att min första tanke när Elliot blir ledsen är ”herregud, vad har jag ätit nu??” för så djupt rotat är det efter de första fem veckorna av hans liv när jag kände att jag fysiskt gjorde honom illa varje gång han åt. Jag är lika trött på att vi blev nonchalerade av nämnda BVC-sköterska under de första fem veckorna och själva få ställa diagnosen. Sänder en varm och tacksam tanke till Maria som hjälpte oss på rätt väg.

Jag är trött på att surfa in på Livsmedelsverket efter fem månader för att läsa om smakportioner och introduktion av mat och då kunna läsa mig till att ju faktiskt även jordnötter och vissa fröer påverkar mjölkproteinallergi eftersom det är baljväxter och ställer till det för en liten bebismage på samma sätt som exempelvis soya gör. Proteinet som han inte tål är det samma eller liknande.

Jag är trött på att inte förrän efter fyra månader få veta att det är viktigt för mig att äta kalciumtillskott när jag helt utesluter mjölkprodukter ur min kost. Det hade de visst glömt att upplysa mig om.

Kort sagt, jag är trött. Förbannat trött på det här. Jag vill bara kunna äta, nyttigt och bra så som jag vill och brukar men utan den ständiga ångesten över att råka få i mig något som gör vår lilla kille så illa.

Så.

Nu ska jag bara vila lite.

Sen återgår vi till flyktingkatastrofer, krig och verkliga problem igen.

7 kommentarer

 • Sonja Brask

  Smit i att amma. Jag tror att söta bebisen vill ha en glad och utvilad mamma istället. Kommer säkert kommentarer på mitt inlägg,men det bjuder jag på. Kram / Sonja

  • Sarah

   Tack Sonja, jag tror också det och vi har börjat försöka introducera annan mat. Eller snarare välling och gröt men det är ju svårt för lilla magen det också. Skynda långsamt är melodin. Kram och tack för peppen!

 • Linnea

  Be om mjölkfri ersättning som ni kan blanda som gröt och välling! /mamma till mjölkprotein, ägg, vete, råg och korn allergisk lillskrutt (ni borde få det på receptet utan problem! …annars är det dyrt…)

 • Linda Olsson

  Försök komma från amningen! Kör på med gröt och testa välling om och om igen. Börja med lite annan mat, maja började med allt möjligt vid 4mån. Sök dig till en annan BVC sköterska. Du måste ju också fungera!

  • Sarah

   Tack syrran, det är skönt med peppen man får här när man är ärlig om att det är aningens påfrestande. Idag testade vi banan i minimal mängd och än så länge verkar det ha gått bra 🙂

   KRAM!!

 • Elin

  Åh! PEPP! Förstår att du kräks på sådana en borde kunna lita på men inte kan, fyyyy vad tråkigt det är. Vi anade mjölkproteinallergi på barnen också. Jag sa bara STOPP och avslutade amningen på studs, orkade inte med det du är så grym med nu! Sen fick de mjölkfri ersättning och som någon skrev – kräv att få det på recept, det är SVINDYRT!

  Oavsett – hoppas allt går vägen för er <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.