yoga
Träning & Hälsa,  Yoga

Yoga igen – dags att rulla ut mattan

Åh vad jag längtar efter yoga och rörelse igen! Men vi får börja med att backa bandet. Jag har befunnit mig på en hälsoresa under våren, mestadels kanske en mental sådan men icke desto mindre en resa. Och nu känner jag att jag har landat i väldigt mycket och känner därmed också lusten att börja röra på mig igen.

Förra våren var min astma usel. Urusel. Jag hade tre olika mediciner och tog maxdos av samtliga men ändå mådde jag ganska kasst. Vi startade en träningsutmaning på jobbet och jag pushade mig själv att gå för det hade min läkare sagt att jag både kunde och fick. Gick minst 10 000 steg varje dag under flera månader, missade inte en dag. Mådde jag bättre? Icke!

Den här våren har allt istället handlat om att få bukt med den där astman och vet ni vad? Det har jag. Den är borta. Jo faktiskt, borta. Jag var på sjukhuset för ett tag sedan och gjorde mina vanliga tester och då var mina resultat 109% av förväntat resultat och både läkare och sjuksköterska tittade storögt på mig. Allt det där resulterade i att jag nu inte tar en enda medicin mot astma längre. Ingen.

Kroppen längtar efter yoga

Och när jag nu också återhämtat mig från den där influensan jag fick känner jag en längtan efter att röra på mig igen. Nu vill jag yoga igen och börja aktivera mina rutiner. Och promenaderna. För missförstå mig rätt, jag trivdes med dem. Det var jätteskönt. Men det var också många gånger en kamp mot kroppen som sa ifrån.

Nu kanske det inte behöver bli så? Vem vet, jag hoppas att yoga och promenader nu blir alldeles perfekt, alldeles lagom, alldeles hälsosmart. För visst är väl hälsosmart ett bättre ord än hälsosam? Vad är det liksom? Hälsosmart för mig innebär någon form av balans och den är, som så ofta, viktig för mig. Oavsett om det gäller yoga, promenader eller semesteraktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.